MENÜ EN

Haberler

« Geri
Aksa Enerji'nin Madagaskar Santralini Madagaskar Cumhurbaşkanı Açtı

Aksa Enerji'nin Madagaskar Santralini Madagaskar Cumhurbaşkanı Açtı

18.02.2015

Aksa Enerji, Eylül ayında ticari faaliyetine başlayan Madagaskar Enerji Santrali’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina’nın da katıldığı açılış töreninde konuşan Aksa Enerji Enerji Grup Başkanı, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Uygun, Madagaskar’daki ilk ve tek doğrudan Türk yatırımı olan 66 MW gücündeki santralin inşaatını 7 ay gibi kısa bir sürede Madagaskarlıların hizmetine sundukları için gurur duyduklarını belirtirken, bunun daha köklü uzun vadeli bir iş birlikteliğinin ilk ürünü olduğunu, yeni yatırımlarla bu iş birlikteliğinin daha ilerilere taşınacağına olan inancını Sn. Başkan’a aktarmıştır.

“Enerjinin olmadığı yerde medeniyetten söz edilemez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Enerjinin olmadığı yerde medeni olmaktan söz edilemez.” diyerek Türk yatırımcıları özellikle Madagaskar’a davet ettiğini söyleyen Aksa Enerji Grup Başkanı, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Uygun, açılış konuşmasında şunları söyledi;

“İlk fazını Eylül ayında tamamladığımız Santralimizi 7 ay gibi kısa bir sürede hizmete açtığımız için mutluluk duyuyoruz. Bu santral yılda üreteceği 500 milyon KWh elektrikle Madagaskar’ın yaklaşık yüzde 34’ünün elektrik ihtiyacına cevap verecek. Santralin inşasında yerli işgücüne büyük önem verdik. İstihdamın yanı sıra kurduğumuz ekipler Aksa Enerji’nin uzman teknik personelinin yanında kendini geliştirdi.  Bu nedenle Şirketimizin asıl gayesi olarak, kesintisiz ve güvenilir enerji arzının yanı sıra Antananarivo halkının günlük yaşam kalitesine katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Umarız, Aksa Enerji olarak attığımız bu adım takip edilir ve diğer Türk şirketleri için de öncü bir yatırım olur.

Madagaskar’ın yüzde 34’ünün enerji ihtiyacı karşılanacak

Aksa Enerji’nin Madagaskar’daki HFO Santrali, Türk özel sektörünün Madagaskar’daki ilk enerji yatırımı olarak ön plana çıkıyor. 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Eylül ayında üretime geçen santral, 66 MW’lik kapasiteye sahip. Madagaskar’ın yüzde 34’ünün enerji ihtiyacını karşılaması beklenen santral, başkent Antananarivo’nun da en büyük santrallerinden biri.

Madagaskar’daki HFO Santralimiz, Türk özel sektörünün Madagaskar’daki ilk enerji yatırımı olarak ön plana çıkıyor. Madagaskar’ın yüzde 34’ünün enerji ihtiyacını karşılaması beklenen santral, başkent Antananarivo’nun da en büyük santrallerinden biri.

 

Haber Resimleri