MENÜ EN

Haberler

« Geri
AKSA ENERJİ YENİ BİR BİYOÇEŞİTLİLİK PROJESİ'NE DAHA SPONSOR OLDU

AKSA ENERJİ YENİ BİR BİYOÇEŞİTLİLİK PROJESİ'NE DAHA SPONSOR OLDU

6.05.2016

Aksa Enerji biyoçeşitliliğe verdiği önemi sponsor olduğu projelerle göstermeye devam ediyor.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği'nin Aksa Enerji işbirliği ile yürüttüğü ''Çizgili Sırtlanların Yaşam Alanlarının ve Ekolojilerinin Belirlenmesi Projesi" çalışmalarında Hatay'ın Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçeleri arasında kalan bölgede, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış memeli türlerinin bulunması amaçlanıyordu. 

Hatay bölgesi konumu ve sahip olduğu pek çok farklı habitat tipi ile biyolojik çeşitlilik açısından Türkiye’deki en özel alanlardan birisi konumundadır.

Çalışmanın bölgedeki türlerin belirenmesine önemli katkılar sağlaması, henüz keşfedilmemiş yeni türlerin keşfedilmesini sağlayabileceği ve ortaya koyacağı bu şekilde verilerle ve oluşturacağı farkındalık ile önemli alanların korunmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Hatay’ın özellikleri göz önünde bulundurularak bu çalışmada Kırıkhan bölgesinde fotokapanlar ve arazi gözlemleri ile Afrika kökenli bir tür olan, Türkiye’de hızla yok olmakta olan ve yörede yaşadığı bilinen Çizgili sırtlan (Hyaena hyaena)’ın bölgedeki varlığının ve bazı ekolojik özelliklerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır.

Buna ek olarak aynı alanı paylaşan herpetofauna (Amfibi ve Sürüngenler) türleri de çalışmalar sırasında kaydedilmiştir.

Yapılan çalışmalar sırasında Türkiye'de 22 yıldır görülmeyen ve "nesli bitti" sanılan, kuyruğu vücuduna göre uzun ve püsküllü bir kemirgen olan "kayalık gerbili", araziye yerleştirilen kapanlar sayesinde tespit edildi.

 

İlgili haberler için;

http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/hatay-haberleri/fotokapan-ile-yeni-memeli-turleri-araniyor_286181/ 

http://www.milliyet.com.tr/nesli-tukendi-sanilan-kayalik-gundem-2250730/ 

 

Haber Resimleri