MENÜ EN

Haberler

« Geri
6. Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

6. Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

1.12.2021

Aksa Enerji, faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde yerel kültürlerin korunmasına destek veriyor, sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra eğitime, spora, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyor.

Şirket’in Kıbrıs’ta kültür ve sanat dünyasına katkı sağlamak ve fotoğraf sanatçılığını desteklemek amacıyla düzenlediği Aksa Fotofest bu yıl 6. kez düzenlendi. Yarışmanın kazananları ise 1 Aralık tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın katılımıyla açıklandı.

 “Kıbrıs’ta Yaşam”, “Doğa” ve “Serbest Renkli/Siyah Beyaz” olarak belirlenen 3 kategoride profesyonel ve amatör fotoğraf sanatçıları renkli ve siyah-beyaz fotoğraflarıyla yarışmaya katılım sağladı. 700’den fazla eserin değerlendirildiği yarışmada toplam 9 ödül verilirken 58 fotoğraf ise sergilemeye değer görüldü. Kıbrıs halkının enerjisini yansıtan fotoğraflardan oluşan serginin açılışını ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu Kıbrıs’ta Yaşam kategorisinde Ayşe Keçecioğlu, Hamur İşi adlı eseriyle birinci olurken, Sürü isimli eseriyle Fatma Arca ikinci, Hatırlamak Güzeldir isimli eseriyle Mehmet Gökyiğit ise üçüncü oldu.

Doğa kategorisinde The King adlı eseriyle Başar Taşlı birinci oldu. İkinciliği Çiçek isimli eseriyle Cahit Arkut, üçüncülüğü ise Mehmet Gökyiğit Twin Flow isimli eseriyle aldı.

Serbest kategoride ise Başar Taşlı Zirvede isimli eseriyle yine birincilik elde etti. Aynı kategoride Erkan Çelikeri, Hüzün isimli eseriyle ikinci, Hüseyin Çekirdek ise Göz isimli eseriyle üçüncü oldu.

Haber Resimleri