MENÜ EN

Haberler

« Geri
Aksa Enerji’nin Mali’deki santrali 60 MW kapasiteye ulaştı

Aksa Enerji’nin Mali’deki santrali 60 MW kapasiteye ulaştı

4.11.2021

Aksa Enerji’nin Mali’deki santrali 60 MW kapasiteye ulaştı

Türkiye’nin halka açık en büyük global serbest elektrik üreticisi olan Aksa Enerji, Afrika’daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Mali Hükümeti ile 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında inşaatına başlanan Mali Akaryakıt Enerji Santrali, 2017 yılının Eylül ayında 40 MW kurulu güç ile enerji üretimine başlamıştı. Şirket, Mali Akaryakıt Enerji Santrali’nde 20 MW’lık ek kapasitenin tamamının devreye alındığını ve kurulu gücün 60 MW’a ulaştığını açıkladı. 

Coğrafi çeşitlilik stratejisi ve sürdürülebilir kârlılık odağında faaliyetlerini yürüten Aksa Enerji, Afrika’daki yatırımları ile büyümeyi sürdürüyor. Mali Hükümeti ile 2016 yılında imzalanan anlaşma kapsamında inşaatına başlanan Mali Akaryakıt Enerji Santrali, 2017 yılının Eylül ayında 40 MW kurulu güç ile enerji üretimine başlamıştı. Şirket, Energie Du Mali SA (EDM) ile imzalanan yeni anlaşma kapsamında, Mali Akaryakıt Enerji Santrali’nde bu yıl Kasım ayı itibarıyla 20 MW’lık ek kapasitenin tamamının da devreye alındığını ve santralin kurulu gücünün 60 MW’a ulaştığını açıkladı.

Mali’deki kapasite artırımı ve ardından devreye alınacak olan Özbekistan’daki 3 yeni santral ile birlikte Aksa Enerji’nin toplam kurulu gücü 2022 başı itibarıylaiyle yaklaşık 2,700 MW’a ulaşacak.

Sektörde çeyrek asırlık deneyim

Şirket, kuruluşundan bu yana kömür, dizel, akaryakıt, biyogaz, doğal gaz, rüzgâr ve hidroelektrik dahil olmak üzere çeşitli enerji kaynaklarını kullanarak 30'dan fazla santralin inşasını ve işletmesini gerçekleştirdi.

Sektördeki çeyrek asırlık deneyimini yurt dışındaki enerji ihtiyacı olan ülkelere taşıyan Aksa Enerji, alanında hızlı, esnek ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Şirket, coğrafi çeşitlilik stratejisi ve sürdürülebilir kârlılık odağında ekonomiye değer katacak yatırımlara devam edeceğini belirtti.

Haber Resimleri