MENÜ EN

Haberler

« Geri
Aksa, Türkiye-Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu'nun Gümüş Sponsoru Oldu

Aksa, Türkiye-Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu'nun Gümüş Sponsoru Oldu

22.10.2021

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde 21-22 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen "III. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu"nun gümüş sponsoru “AKSA” oldu.

21-22 Ekim tarihleri arasında “Afrika İlişkilerini Derinleştirme: Ticaret, Yatırım, Teknoloji & Lojistik”” temasıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen "III. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nun gümüş sponsoru “AKSA” oldu.

Forum kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve pek çok Afrika ülkesinin Bakanları ve Komisyon Başkanları ağırlanırken; Türkiye’den pek çok şirket de standıyla etkinlik alanında yer aldı.

Forum’u ziyarete gelen iş dünyası mensupları ve ülke temsilcileriyle bir araya gelen Aksa yöneticileri, Afrika’da yaptıkları tüm yatırımların Aksa için oldukça önemli olduğunu belirtirken, bölgede potansiyel ve yeni projelere açık olduklarını, yatırım arayışlarının hız kesmeden devam ettiğinin altını çizdi. Afrika ülkelerine enerji sağlamak ve bölge insanının hayatına dokunabilmek için operasyonlarına kesintisiz devam edeceklerini aktaran yetkililer, Aksa olarak Afrika kıtasına yaptıkları enerji yatırımlarını sadece ticari bir faaliyet olarak değil bir sosyal sorumluluk anlayışıyla da yürüttüklerini ifade etti.

Aksa Enerji, 2015 yılından bu yana Gana, Madagaskar ve Mali’de devreye aldığı enerji santralleriyle Afrika’da özellikle enerji ihtiyacı olan ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarına destek oluyor. Dört kıtadaki üretimiyle 173 ülkeye jeneratör satışı gerçekleştiren Aksa Jeneratör ise sadece Afrika’da değil, tüm dünyada başarılarını sürdürüyor.

Haber Resimleri