MENÜ EN

Haberler

« Geri
Aksa Enerji Sektörün Önde Gelen Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Aksa Enerji Sektörün Önde Gelen Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

14.10.2015

Aksa Enerji CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Uygun, 7 Nisan Cuma akşamı enerji sektörünün önde gelen basın mensuplarıyla keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte, Aksa Enerji’nin yatırımları, yurt dışı projeleri ve Türkiye enerji sektörü değerlendirildi.

Gana Santrali’nin ticari faaliyetine başladığının bilgisini veren Cüneyt Uygun, “Gana santralimiz, ülkenin elektrik tüketiminin yaklaşık %15’ini karşılayacak.Hızlı kurulumumuz ve know-how’ımız ile birlikte Aksa Enerji olarak Afrika’da güven yarattık ve farkımızı ortaya koyduk dedi.

Gana Santrali’nin ardından Madagaskar ve Mali Cumhuriyetlerinde de elektrik üretmek için gün saydıklarını belirten Uygun, “Türkiye’nin lider enerji firmalarından biri olarak, Gana Cumhuriyeti, Madagaskar Cumhuriyeti ve Mali Cumhuriyeti ile yaptığımız garantili enerji satışı ve santral kurulumu anlaşmaları ile Afrika’da varlığımızı pekiştirdik. Gana Santralimiz devreye girdi. Bunun yanı sıra Madagaskar santralimizin Temmuz ayı sonunda, Mali santralimizin ise Haziran ayı sonunda devreye girmesini öngörüyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haber Resimleri