MENÜ EN

Haberler

« Geri
AKSA ENERJİ’YE OLUMLU NOT

AKSA ENERJİ’YE OLUMLU NOT

14.10.2015

 

Turkrating, Aksa Enerji'yi yerli para cinsinden ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme notunu TR A+, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme notunu ise TR A2 olarak belirledi. 

Raporda, ülke koşullarının getirmiş olduğu tekrarlanan seçim süreçlerinin belirsizlik ve riskleri artırması nedeniyle şirketin görünümü Durağan olarak açıklandı.

Uzun dönem kredi derecelendirme notu olan TR A+, Turkrating tarafından verilen yüksek kredi kalitesi notu olup, TR A notunun (Ortalamanın üzerinde kredi kalitesi) üzerinde konumlandırılmaktadır. TR A+ notu Aksa Enerji’nin finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi açısından uzun vadede güçlü seviyeye ve düşük kredi riskine sahip olduğunu göstermektedir.

TR A2 olan Kısa Vadeli Kredi Derecelendirme notu ise, güçlü borç ödeme kabiliyeti ile en yüksek seviye olan TR A1’in (En güçlü borç ödeme kabiliyeti) bir seviye altında değerlendirilmiştir. TR A2, şirketin finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesinin çok güçlü olduğunu ve kısa vadede düşük kredi riskini göstermektedir

Haber Resimleri